Onze  medewerkers  :

Zonder onze enthousiaste medewerkers zou er van de restauratie van de Watson Reddingboot 3 een sprake zijn.

Wie zijn ze? 

 

Wil je zelf ook meewerken? Contacteer ons dan zeker.

Enrico Riciollini
Voorzitter vzw Restart

En ricoEnrico is al vele jaren actief binnen vzw Restart. Toen we de kans kregen om Reddingboot 3 over te nemen was hij heel enthousiast. Enrico baat het bekende restaurant “Het Zeezotje” in Oostende uit.  De jongeren onder ons  kennen hem ook van de Targas en Coconut.

Website zeezotje Oostende
Danny Drooghenbroodt
Secretaris / communicatie

Danny is oprichter en bezieler van vzw Restart.  Danny is gehuwd met Helena en heeft een zoon en een dochter. Je kan gerust de vraag stellen of er bloed of zeewater door die aderen vloeit. Na vrouw en kinderen staat de liefde voor zijn stad Oostende en zeker haar maritieme ziel hoog op zijn lijstje . Zijn grootste moeilijkheid is “neen” zeggen. Je vindt hem zowel achter de computer om dossiers in orde te zetten als op de werf.  

DannyRestart ferries Oostendecontact
Kathy Slabbinck
Penninghmeester

Kathy werkt op de afdeling boekhouding bij Proviron. In het dagelijkse leven is ze moeder van 2 dochters en echtgenote van medewerker Philippe.  Ze is sinds oktober onze nieuwe penningmeester en zorgt ervoor dat de financiën vlot verwerkt worden.

Chris Lowyck
Medewerker

Chris is gepensioneerde NMBS- medewerker. Hij is begaafd autist en kunstenaar die houdt van sculpteren in acryl / klei. Chris houdt van nieuwe uitdagingen en wil vooral altijd bijleren. (Dit heeft te maken met zijn begaafdheid). Als Chris niets meer bijleert wordt het snel eentonig. Houtbewerking is het ding waar Chris zich het liefst mee bezighoudt bij de restauratie van Reddingboot 3. Hij zorgde onder andere voor de mooie bar, een stevige werkbank, een veilige toegangstrap tot het schip en heeft uren meegeholpen met het zuiver zetten van de romp.

Chris Lowyck ArtChris lowyck
Vuerstaek Karel
bestuurslid

In het professionele leven werkt Karel bij Proximus. Hij is getrouwd met Dominique en heeft 3 kinderen. Karel is al altijd geboeid door oude motoren. Een motor uit het begin van vorige eeuw volledig restaureren, daar draait hij z’n hand niet voor om. Je kan hem in de zomer ook op de Paulusfeesten terugvinden aan tap 4. hij is bijna wekelijks terug te vinden aan de reddingboot voor  werk aan de Machine of bij het ontmantelen van de houten kap. 

Brian Debodt
bestuurslid

Na zijn drukke werkdagen als directeur bij de CM is Brian blij om nog eens echt de handen uit de mouwen te kunnen steken en mee te werken om onze reddingboot terug in het water te krijgen.

Ivan Nouwen
vrijwilliger metaalbewerking

Ivan Nouwen is zelfstandige en specialist in metaalbewerking. Zoek je iemand voor Poederlakken, zandstralen of schilderwerken? Ivan levert piekfijn werk. Ivan helpt mee met de restauratie van thuis uit. Hij komt niet veel naar de werf maar de massa werk die hij verzet is onmisbaar.

Kleurtuning.be
Louise Huyghebaert
Medewerker

Louise is de jongste van de bende, maar ze weet van aanpakken. Van schuren van de boot, wegduiken in de machinekamer of helpen met de sociale media, niets is haar teveel. Als ingenieur productontwerp met een specialisatie in kunststoffen helpt ze ons ook met het bepalen van te gebruiken technieken. 

Bart Verbeke
Planning – technische ondersteuning

Bart is burgerlijk ingenieur en al sinds zijn jeugd verzot op boten. Als ingenieur werkte hij bij Monumentenwacht waar hij in contact kwam met de vrijwilligers van vzw Restart.  Hij geeft advies over hoe we de werken het beste aanpakken.

Philippe Plaieser
Medewerker

Philippe is de echtgenoot van penningmeester Kathy Slabinck.  Philippe heeft zijn ganse leven gevaren. Eerst op lange omvaart en later op de baggerboten van Jan De Nul. In zijn vrije tijd waren zeilen en duiken zijn favoriete hobbies. Philippe was 2e aan boord in de machinekamer. Motoren hebben geen geheimen voor hem. En daarnaast geniet hij vooral van het samenzijn onder kameraden. Daar is er bij de bende van de Watson Reddingboot kans genoeg toe.

 

Leila Fisher
vrijwilliger branding / communicatie

Professionele chef-kok, restauranteigenaar en avonturier, Leila Fisher, heeft een kleurrijk leven geleid voordat ze in de filmindustrie arriveerde. Haar 20+ jaar ervaring heeft haar naar verschillende landen en continenten gebracht. Ze woonde onder andere 15 jaar in Kaapstad, Zuid-Afrika. Nu is ze teruggekeerd naar België, het land van haar  kindertijd. Moeder, bestsellerauteur en ondernemer, een ontmoeting met Leila levert altijd een vermakelijk verhaal op, en vaak een zeer goede maaltijd. Nu is ze ook zeer enthousiast vrijwilliger voor onze Watson Reddingboot 3

Patrick Deprez
vrijwilliger

Patrick Deprez, “Préétje” voor de vrienden werkt in het dagelijkse leven voor Bpost. Maar je vind hem overal waar mensen zich inzetten voor anderen. Hij is sinds jaar en dag vrijwilliger op de Paulusfeesten en Plakkersfeesten. Bovenal is patrick een handige duizendpoot. Vooral werken met hout zit hem in het bloed. Het aantal opleidingen die hij aan de kunstacademie volgde zijn niet meer te tellen. Patrick werkt graag met recyclagematerialen. Voor de boot heeft hij al rekken gemaakt. Hij heeft nog heel veel plannen.

Eugeen Evers
Medewerker

Eugeen is een gedreven handige Harry. Een probleem met hout, metaal of de motor? Eugeen heeft binnen de kortste keren een antwoord op alle problemen. Niet kunnen staat niet in zijn woordenboek.

Ikzelf

Wil je ook meewerken?  We kunnen allerlei talenten gebruiken, van technisch tot administratief en communicatie. Werk je graag samen met anderen? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Nieuwe technieken leren? Kom dan zeker eens langs. (stuur een mail naar: contact@vzwrestart.com) of bel 0477/70 67 13